vendredi 3 janvier 2014

SAKAFONTSIKA / MENU

POLETS AUX PATES CHINOISES

INGREDIENTS
-          125g de pâtes chinoises
SAKAFO MATSIRO-          3 tasses d’eau bouillante
-          5 cuisses de poulet ou blanc de poulet
-          3 c à soupe de farine
-          4 c à soupe de l’huile
-          1 c à soupe de gingembre frais bien râpé
-          1 gousse d’ail hachée
-          4 tasses de macédoine
-          2 c à soupe de sauce soja
-          1 c à café de curry

PREPARATION

-          Faire tremper avec l’eau bouillante dans un saladier les pâtes durant 20 mn
-          Découpe le poulet en petits morceaux. Enduis-les avec la farine
-          Chauffer l’huile dans votre poêle. Ajoute le poulet et fais-le frire durant 2 mn à feu vif, en remuant
-          Ajoute le gingembre bien râpé et l’ail et laisse frire 1 minute toujours en remuant
-          Ajoute la macédoine, la sauce soja et le curry, et laisse frire 3 minutes
-          Égoutte les pâtes, mets-les dans la poêle avec la macédoine et l poulet t fais frire en remuant 

 

HENA BAOLINA SY SAOSY VOATABIA

IREO ILAINA


totokena 800g


tongolo gasy 1


atody 2


tongolo be 2


voatabia 1+ voatabia 1 boîte

Tongolo maitso

Kotomila

150cl d'huile de tournesol


50cl huile d'olive

FIKARAKARANA


Totoy @ laona kely ny tongologasy


Teteho madinika ny tongolo maintso sy ny kotomila


Afangaroy tsara atody+totokena+tongolo gasy +1/2 tongolo maitso sy ny kotomila

Volavolaina boribory /na arak’izay itiavanao azy

Endaso amin’ny huile d'olive

Etsy an -daniny manaova saosy votabia


Endasina mendy tsara ny tongolo be avy eo arotsaka ny voatabia ; afangaroy tsy miato mandritra ny 5 minitra. Arotsahy avy eo ny voatabia @ boite ary amin’ny farany de arotsahy le ambina tongolo maintso sy kotomila aza fangaro intsony


Mazotoa homana tompoko. Na vary na pate sphaghetti no ampiarahina aminy.



HENOMBY RITRA

IREO ILAINA

Henomby matavy na mahia izay lanjany tianao
Sakamalaho kely atao tetika madinika
Tongolo gasy kely totoina
Menaka
sira
Tongolo maintso tetehina kely

FIKARAKARANA

Tetehana ny hena araka ny habeny tianao
Miaraka arotsaka ny sakamalaho rapé sy ny hena ary sira ary tongolo gasy dia tapohana rano tsikelikely mandrapahalemin'ny hena. asio menaka kely.
Rehefa masaka dia asiana an'ilay tongolo maintso

Ampiarahana amin'ny vary fotsy sy rougaille na salady izay tianao.

Mazotoa homana e.

AKOHO SY SAKAMALAHO

IREO ILAINA



- Akoho
- Sakamalao
- Tongolo gasy
- Menaka iray sotro
- Sira
- Poivre

FIKARAKARANA

Tetehina kely ny akoho alohany hanasana azy.
Lomana aminy tongolo gasy sy ny sakamalaHo ary koa ny sira eraky ny sotro kely mandritra ny maraina tontolo alohan'ny andrahoana azy.
Endasina aminy afo kely tsy mora mora.
Asiana poivre kely ary rehefa akaiky ho masaka vao tapohana rano eraky ny vera dia aroso miaraka aminy vary.
Tsy mila andrahoana ela loatra ny akoho raha tsy izany mafy loatra
Mazotoa homana e


SALADE ALSACIENNE MIXTE

Temps de préparation : 10 minutes
Temps de cuisson : 10 minutes

Ingrédients (pour 2 personnes) :

- 2 cervelas
- 1 oeuf dur
- feuilles de laitue ( facultatif)
- gruyère
- oignon
- persil
- vinaigrette au vinaigre alsacien (au miel) moutardée

Préparation de la recette :

Faire cuire l'œuf dur, retirer la peau des cervelas et les couper en deux dans la longueur.

Faire des incisions régulières sur la partie bombée sans trancher jusqu'au bout, pour permettre à la vinaigrette de pénétrer.

Poser des feuilles de laitue sur le plat, râper le gruyère avec la râpe à gros trous.

Disposer le gruyère au centre du plat, mettre les 1/2 cervelas autour, ainsi que les quarts d'œuf.

Disposer des rondelles d'oignons, et verser la vinaigrette.

Préparer ce plat quelques heures à l'avance pour que la saucisse absorbe bien la vinaigrette.

Servir avec des pommes de terre sautés, et de préférence avec un 1/2 de bière !

Bonne appétit

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